Suomi ja kestävä hyvinvointi

Maapallon rajallisuuden kunnioittaminen on ihmiskunnan hyvinvoinnin edellytys. Kiertotalous, vähähiilisyys ja luonnon monimuotoisuuden turvaaminen vievät yhteiskuntaa kestävään suuntaan. Muutoksen vauhdittamiseksi tarvitaan nopeita poliittisia päätöksiä, myös Suomessa. Suomalaisten kulutus ja tuotanto eivät ole kestäviä. Tämä vaikuttaa kielteisesti koko maapallon hyvinvointiin ja palautuu kielteisinä vaikutuksina takaisin Suomeen.

Policy Brief: Maapallolle mahtuva tulevaisuus

 

Podcast

Mikä merkitys on sillä, että ekologisen kestävyyden rajat on ylitetty? Mitä muutoksia tarvitaan? Asiaa pohtivat SYKEn ympäristöpolitiikkakeskuksen johtaja Eeva Furman ja Sitran johtaja Mari Pantsar. 

Metsä lisää koululaisten hyvinvointia

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan luonnon läheisyydellä on selkeästi myönteisiä vaikutuksia lapsen kehitykseen. Luonto virkistää ja luontokontaktit monipuolistavat elimistön mikrobistoa ja vahvistavat immuunipuolustusta. Paikkatietoihin perustuen on tutkittu ala- ja yläkoulujen sijaintia suhteessa metsään pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen ja Turun kaupunkiseuduilla. Kaksi viidestä alakoulusta sijaitsee yli 300 metrin päässä metsästä. Kartalta näkyy koulukohtainen tilanne. Lue lisää päiväkotien ja koulujen luontoyhteydestä.

Kuvistuskuva koululaiset ja metsä
© Kuva: Marianna Korpi

Koulujen etäisyys metsästä pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen ja Turun kaupunkiseuduilla

Avaa tästä linkistä koko ruudun kartta

 

SYKE tunnus                    Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra -logo

 

Julkaistu 29.8.2018 klo 16.23, päivitetty 5.12.2018 klo 14.01

Kohderyhmä: