Tapahtumat

Maankäyttösektori kuntien ilmastotyössä: hiilinielujen mittaaminen ja kustannusvaikuttavuus

Hiilineutraali-webinaari tapahtumakuva
 

 Useat kunnat ovat asettaneet kunnianhimoisia ilmastotavoitteita, tavoitellen muun muassa hiilineutraaliutta. Monissa näissä tavoitteissa keskiössä ovat maankäyttösektorin hiilinielut ja niiden vahvistaminen. Kuitenkin esimerkiksi alati kehittyvä sääntely-ympäristö ja erilaiset nielujen laskentatavat aiheuttavat epätietoisuutta, joka haastaa myös kuntien ilmastotyötä. Webinaarissa avataan maankäyttösektorin merkitystä kuntien ilmastotyössä ja miten KUNTANIELU-hankkeen syksyllä julkaistava opas tukee tätä työtä, miten kuntien hiilinieluja tulisi mitata ja miten näitä mittauksia voidaan hyödyntää, sekä millainen on hiilinieluja lisäävien toimien kustannusvaikuttavuus. Tämän kertaisen Hiilineutraali-webinaarin järjestää KUNTANIELU-hanke.

Ohjelma:

  • 15.00 Puheenjohtajan avaus, projektiasiantuntija Misa Tuomala, Turun kaupunki
  • 15.05 Miten maankäyttö voidaan ottaa haltuun kuntien ilmastotyössä? Johtava neuvonantaja Mikael Hildén, Suomen ympäristökeskus
  • 15.15 Esimerkkejä kaupunkien erilaisten viheralueiden mittauksista ja mahdollisuudet hyödyntää niitä, apulaisprofessori Anna Lintunen, Helsingin yliopisto
  • 15.30 Näkökulmia ilmastotoimien kustannusvaikuttavuuteen, tutkija Lasse Aro, Luonnonvarakeskus
  • 15.45 Kysymyksiä ja keskustelua
  • 16.00 Webinaari päättyy

 

Hiilineutraali-webinaarisarja (hiilineutraalisuomi.fi) kokoaa ilmastonmuutoksen hillinnästä kiinnostuneet uusimman tiedon äärelle. Alan parhaat asiantuntijat jakavat tietoaan ja vastaavat ilmastonmuutoksen hillinnän polttaviin kysymyksiin.

Kaikille avoimen webinaarisarjan tarjoaa Canemure-hanke. Esitykset ovat saatavilla verkkosivuiltamme webinaarin jälkeen. Alustukset tallennetaan ja tallenteet ovat saatavilla 2 viikon ajan verkossa.

Linjoille pääsee 350 ensimmäiseksi liittynyttä osallistujaa. Suomen ympäristökeskus pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin.

#päästövähentäjät



Aika 10.9.2024 klo 15.00 - 16.00
   
Paikka Teams

Julkaistu 8.8.2024 klo 16.21, päivitetty 8.8.2024 klo 16.52

Aihealue:
Kohderyhmä: