Tapahtumat

Päästövähennysvelvoitteiden laiminlyönti käy Suomelle kalliimmaksi kuin puhtaan siirtymän edistäminen liikenteessä

Hiilineutraali-webinaari tapahtumakuva
 

EU-päästövähennysvelvoitteiden laiminlyönnistä voi seurata noin 100–1200 miljoonan euron kustannukset, kun valtion päästöyksiköiden myynnistä saatavat tulot vähenevät ja päästöyksiköiden hankkimisesta ulkomailta joudutaan maksamaan 30–300 euroa hiilidioksiditonnia kohti. Liikenteen päästöjä voitaisiin vähentää merkittävästi ajoneuvojen sähköistämisen, uusiutuvien polttoaineiden ja kestävän liikkumisen kannustimien avulla. Liikenteen ilmastotoimet tuottavat samalla positiivisia vaikutuksia esimerkiksi kansalaisten terveyteen ja viihtyisyyteen.

Hiilineutraali-webinaarin 24.9.2024 jaksossa professori Heikki Liimatainen Tampereen yliopistolta ja johtava tutkija Emilia Suomalainen Suomen ympäristökeskuksesta esittelevät 28.5.2024 julkaistun politiikkasuosituksen: Päästövähennysvelvoitteiden laiminlyönti käy Suomelle kalliimmaksi kuin puhtaan siirtymän edistäminen liikenteessä (helda.helsinki.fi) sekä avaavat liikenteen ilmastotoimien rinnakkaishyötyjä. Asiantuntijat vastaavat myös yleisökysymyksiin politiikkasuosituksesta ja liikenteen päästövähennystoimista.

Webinaari on kaikille avoin.

Ohjelma

  • 15.00 Puheenjohtajan avaus, yksikönjohtaja, professori Jyri Seppälä, Suomen ympäristökeskus
  • 15.05 Politiikkasuosituksen esittely: Päästövähennysvelvoitteiden laiminlyönti käy Suomelle kalliimmaksi kuin puhtaan siirtymän edistäminen liikenteessä, professori Heikki Liimatainen, Tampereen yliopisto
  • 15.20 Liikenteen ilmastotoimien rinnakkaishyödyt, johtava tutkija Emilia Suomalainen, Suomen ympäristökeskus
  • 15.30 Kysymyksiä & keskustelua
  • 16.00 Webinaari päättyy

 

Hiilineutraali-webinaarisarja kokoaa ilmastonmuutoksen hillinnästä kiinnostuneet uusimman tiedon äärelle. Alan parhaat asiantuntijat jakavat tietoaan ja vastaavat ilmastonmuutoksen hillinnän polttaviin kysymyksiin.

Kaikille avoimen webinaarisarjan tarjoavat Canemure- ja ACE-hankkeet. Esitykset ovat saatavilla verkkosivuiltamme webinaarin jälkeen. Alustukset tallennetaan ja tallenteet ovat saatavilla 2 viikon ajan verkossa.

Suomen ympäristökeskus pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin.

#päästövähentäjät



Aika 24.9.2024 klo 15.00 - 16.00
   
Paikka Teams

Julkaistu 14.8.2024 klo 11.25, päivitetty 14.8.2024 klo 11.34

Aihealue:
Kohderyhmä: