Tapahtumat

Miten työkoneiden puhdasta siirtymää ja vientiä voidaan edistää?

Hiilineutraali-webinaari tapahtumakuva.
 

Työkoneiden osuus Suomen päästöistä, jotka eivät kuulu päästökauppaan, oli 9 % vuonna 2022. Päästöosuuden odotetaan kasvavan, ellei toimia puhtaan siirtymän edistämiseksi lisätä. Suomessa työkoneala työllistää noin 20 000 henkilöä ja sen viennin arvo on noin 7,3 miljardia euroa.

Webinaarissa esitellään työkoneiden päästövähennystoimia Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmassa (KAISU) ja kerrotaan sen tulevasta päivityksestä. Lisäksi esitellään alan innovaatio- ja kehitystoimien mukana tuomia mahdollisuuksia työkoneiden päästövähennyksille ja viennin edistämiselle. Tervetuloa!

Ohjelma

  • 15.00 Puheenjohtajan avaus, erityisasiantuntija ja ACE-hankkeen vetäjä Karoliina Auvinen, Suomen ympäristökeskus
  • 15.05 Työkoneiden kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen,neuvotteleva virkamies Hanne Siikavirta, ympäristöministeriö
  • 15.20 Liikkuvien työkoneiden toimiala ja kasvihuonepäästöjen vähentämisen tutkimus- ja kehitysaktiviteetteja, Lead, Low Carbon and Smart Machines Johannes Hyrynen, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy
  • 15.35 Keskustelua ja kysymyksiä
  • 16.00 Webinaari päättyy

 

Hiilineutraali-webinaarisarja kokoaa ilmastonmuutoksen hillinnästä kiinnostuneet uusimman tiedon äärelle. Alan parhaat asiantuntijat jakavat tietoaan ja vastaavat ilmastonmuutoksen hillinnän polttaviin kysymyksiin.

Kaikille avoimen webinaarisarjan tarjoaa ACE-hanke. Esitykset ovat saatavilla hiilineutraalisuomi.fi-verkkosivuilla webinaarin jälkeen. Alustukset tallennetaan ja tallenteet ovat saatavilla 2 viikon ajan verkossa.

Suomen ympäristökeskus pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin.

#päästövähentäjät #ilmastoratkaisuja



Aika 15.10.2024 klo 15.00 - 16.00
   
Paikka Teams

Julkaistu 17.9.2024 klo 15.06, päivitetty 26.9.2024 klo 8.33

Kohderyhmä: